AKCIJA: uporabite kodo kupona FIRSTza 5% prihranek pri naslednjem nakupu.

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine www.first-trgovina.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).
S spletno trgovino first-trgovina.si (v nadaljevanju »trgovina«) upravlja podjetje Firšt d.o.o., Koroška cesta 56, SI-3320 Velenje, Slovenija, matična številka: 5493692000, davčna številka: SI65020278, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju prodajalec ali Firšt d.o.o.).
Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine first-trgovina.si, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med first-trgovina.si in kupcem.
Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

1. Vrste uporabnikov

Registracija je možna med postopkom nakupa. Če želi uporabnik kadarkoli kasneje svoj naslov elektronske pošte zamenjati z drugim, mora zahtevek za to poslati na info@first-trgovina.si. Sprememba elektronskega naslova bo izvedena isti ali najkasneje naslednji delovni dan, o tem pa bo uporabnik obveščen prek elektronske pošte.

2. Dostopnost informacij

First-trgovina.si, se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:
• podatke o podjetju Firšt d.o.o. (ime in sedež podjetja, matična številka),
• kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
• bistvene lastnosti izdelkov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,
• dostopnost izdelkov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
• pogoje dostave izdelkov (ter način, kraj in rok dostave),
• cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
• način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
• časovno veljavnost ponudbe,
• rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
• pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

3. Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba first-trgovina.si, ažurira in spreminja pogosto in hitro.
Ponudbe ostalim kupcem izstavljamo na podlagi povpraševanja. Veljavnost ponudbe je na njih določena. Po preteku veljavnosti ponudbe se lahko na kupčevo željo veljavnost podaljša, vendar se vnesejo vse nastale spremembe.


4. Cene artiklov

Cena na spletu velja za vse registrirane uporabnike first-trgovina.si, (to je za uporabnike, ki first-trgovina.si zaupajo svoje podatke). Registriran uporabnik first-trgovina.si postanete z registracijo v spletni trgovini.
Ker smo davčni zavezanec, je spletna cena izdelka z DDV.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo first-trgovina.si kupcu omogočil odstop od nakupa.
Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo.
Cenik se lahko spremeni brez predhodnega obvestila.
Cene so FCO skladišče FIRŠT d.o.o., Koroška cesta 56, SI-3320 Velenje, SloveniJa.

5. Koda za popust

Koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine first-trgovina.si in je časovno omejena. Aktivno kodo za popust najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, na strani posameznega oddelka, v našem e-obveščevalcu ali drugih medijih.

Uporaba kode za popust:
Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico. Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, nadaljujte s klikom na gumb Na blagajno. Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila.
V istem koraku v polje promocijska koda oz. koda za popust vpišite kodo za popust in vnos potrdite s klikom na gumb Uporabi.
Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.
Koda za popust je enkratna koda, kar pomeni, da jo lahko uporabite le enkrat.

6. Naročilo

Naročila sprejemamo preko spletne trgovine, po elektronski pošti ali po telefonu. Naročila preko elektronske pošte in telefona potrdimo s ponudbo. Kupec mora ponudbo sprejeti in potrditi z naročilnico, z navedbo št. ponudbe, ki ga sporoči komercialist oz. kontaktna oseba in načinom dostave. Vse dodatne spremembe morajo biti jasno označene.
Kupoprodajna pogodba med Firšt d.o.o. in kupcem je v spletni trgovini first-trgovina.si  sklenjena v trenutku, ko first-trgovina.si kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Firšt d.o.o. kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.
Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku first-trgovina.si).

7. Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da v polje ID za DDV vnesete davčno številko in v polje naziv podjetja vnesete ime podjetja in potrdite strinjanje s pogoji poslovanja.
Če želite račun na podjetje, sprejemate pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Za nakupe pravnih oseb prav tako veljajo Splošni pogoji poslovanja first-trgovina.si, več o možnostih vračil v okviru garancijskih pogojev si lahko preberete v nadaljevanju.

First-trgovina.si omogoča pravnim osebam naslednje načine plačila:
• z gotovino ob prevzemu*
• z nakazilom po ponudbi/predračunu na transakcijski račun Firšt d.o.o., odprt pri: Sparkasse d.d. , SI56 3400 0101 6401 963
• preko spletnega plačila Paypal s plačilno oziroma kreditno kartico Activa, MasterCard®, Visa, Visa Electron, Maestro

*Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico zahtevati plačilo z nakazilom na račun Firšt d.o.o. po ponudbi/predračunu, pri čemer še vedno velja cena na spletu.

8. Oddaja naročila z računom na podjetje

Nakupovanje za poslovne uporabnike je preprosto:
Uporabite lahko svoje uporabniško ime in geslo in artikle dodate v košarico. Če nakupujete prvič, opravite registracijo.
Na tretjem koraku “Izberi naslov” izberete željen naslov za dostavo. Na tem koraku prav tako izberete naslov za račun, kamor pazljivo vpišite pravilne podatke vašega podjetja oziroma ustanove. Naknadna sprememba podatkov na računu ni mogoča!
Pri izbri načina dostave ali prevzema, lahko vpišete tudi številko vaše naročilnice v kolikor potrebujete ta podatek na izdani dobavnici in računu (število znakov je omejeno).

9. Način plačila

First-trgovina.si omogoča naslednje načine plačila:
• z gotovino ob prevzemu*
• z nakazilom po ponudbi/predračunu na transakcijski račun Firšt d.o.o., odprt pri: Sparkasse d.d., SI56 3400 0101 6401 963
• preko spletnega plačila Paypal s plačilno oziroma kreditno kartico Activa, MasterCard®, Visa, Visa Electron, Maestro

*Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico zahtevati plačilo z nakazilom na račun Firšt d.o.o. po ponudbi/predračunu, pri čemer še vedno velja cena objavljena na spletu.

10. Cene

Spletna cena

Spletna cena velja za vse registrirane uporabnike first-trgovina.si, ki so zaupali svoje podatke.

Redna cena

Za nakup neregistriranih uporabnikov velja Redna cena. Artikli so na voljo za nakup po Redni ceni izključno na prevzemnih mestih podjetja Firšt d.o.o. Redna cena je običajno višja od Spletne cene. Kupci lahko tudi na prevzemnih mestih opravijo registracijo za člana first-trgovina.si ali oddajo naročilo kot gost first-trgovina.si in s tem, ko zaupajo svoje podatke, uživajo ugodnosti Spletne cene. Pri nakupu na prevzemnem mestu ni možna unovčitev darilnih bonov, bonusov, promocijskih kod ipd.

Kjer je ob artiklu izpisana samo ena cena, pomeni, da sta Spletna cena in Redna cena enaki.

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo podjetje Firšt d.o.o. kupcu omogočil odstop od nakupa.

Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo. Popust pri posameznem artiklu in promocojska koda se seštevata.

Vplačana sredstva po darilnih bonih, bonusih in predračunih se ne obrestujejo. Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino.

Vse objavjene cene na prevzemnih mestih vsebujejo DDV. Pri nakupu na prevzemnem mestu ni možna unovčitev darilnih bonov, bonusov, promocijskih kod ipd.

11. Način dobave

Za spletna naročila je strošek dostave 5,00 EUR. Za nas pakete dostavlja Pošta Slovenije, ki večino paketov dostavi že naslednji delovni dan (če je artikel na zalogi v našem centralnem skladišču). Če vas ob dostavi ni na navedenem naslovu, lahko paket prevzamete na vaši najbližji pošti oziroma se za termin dostave dogovorite z dostavljalcem DPD-ja po telefonu.

12. Računi

Računi se izdajajo na enotnem obrazcu z dobavnicami – »račun«. Račune pošiljamo zraven pošiljke, oziroma v pdf formatu na e-naslov kupca.
Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.13. Pridržek lastništva

Dobavljeno blago ostane do celotnega plačila last dobavitelja Firšt d.o.o..

14. Zamenjave blaga

Zamenjava blaga zaradi napake pri naročilu s strani kupca je možna. Vsi tovrstni dogovori se opravljajo s komercialistom – kontaktno osebo. V izogib kasnejšim težavam nabavni referent na kupčevi strani in komercialist v podjetju Firšt d.o.o. definirata možnost vračila ob naročilu blaga. V kolikor se dogovor ne izvrši, tudi zamenjava ni mogoča. Potrditev dogovora velja pisno z elektronsko pošto komercialista in njegovega vodje. Ta člen splošnih pogojev ne rešuje kupčeve stare zaloge.

15. Garancija

Za dobavljeno blago veljajo »GARANCIJSKI POGOJI«, ki so priloga k »SPLOŠNIM POGOJEM POSLOVANJA«. Dobavnica/Račun velja kot garancijski list, če garancijski list ni priložen ob dobavi. Stroške pošiljanja reklamacij krije kupec sam.

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira podjetje Firšt d.o.o., ki bo zagotovil ažurno informacijo.


16. Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

First-trgovina.si omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih administrator pregleda. First-trgovina.si ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni administratorja ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in first-trgovina.si dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih.Podjetje Firšt d.o.o.  ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu podjetja, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na podjetje Firšt d.o.o..


17. Varnost in pravica do zasebnosti

Upravitelj spletnega mesta www.first-trgovina.si, podjetje Firšt d.o.o., je v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Za lastne potrebe zbiramo podatke, ki jih vnesete v obrazce na www.first-trgovina.si (naprimer ime, priimek, naslov, naslov elektronske pošte...)

Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen lastni sejni poškotek za spremljanje nakupovalne košarice, ter spremljanje nastavitev, ki jih uporabnik aktivno vpisuje, recimo nastavitve razvrščanja rezultatov/vsebine.

Skrbno varujemo vaše podatke pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Podatki so shranjeni v strežnikih, zaščitenih s geslom in z omejenim dostopom. Spletna trgovina first-trgovina.si dobro skrbi za varnost vaših osebnih podatkov in spoštuje vaše izbire za njihovo nameravano rabo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi. Dostavni službi bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo.

Izbiro članstva v naši elisti omogočamo v obrazcu za naročanje blaga v spletni košarici, ter na vstopni strani spletne trgovine first-trgovina.si


18. Pritožbe in spori

- Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.
-  V primeru pritožb, sporov, težav, se kupec na ponudnika lahko obrne na telefonsko številko 03/ 898 35 00, ali po elektronski pošti na info(at)first.si. Pritožba se odda preko e-poštnega naslova info(at)first.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
- Za primere reklamacija dostave, uveljavljanje garancije, uveljavljanje stvarne napake, lahko najdete informacije in natančne napotke glede samega poteka pritožbe na spletnem mestu www.first-trgovina.si.
- Na vse pritožbe se ponudnik odzove po elektronski pošti ali telefonsko v najkrajšem možnem času in v okviru zakonskih obvez glede na vrsto pritožbe.
- Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.
- V kolikor spora ni mogoče rešiti, je za reševanje spora pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.
- Dne 14. 11. 2015 je pričel veljati Zakon o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/2015; v nadaljevanju ZIsRPS). ZIsRPS ureja izvensodno reševanje domačih in čezmejnih sporov med podjetji in potrošniki s posredovanjem izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (v nadaljevanju: izvajalec IRPS).

Skladno z zakonskimi normativi ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Ponudnik omogoča spletno trgovino na območju RS in svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS).
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

19. Ostalo

Za poslovanje s poslovnimi partnerji in strankami veljajo izključno pogoji navedeni v »SPLOŠNIH POGOJIH POSLOVANJA«. Drugačni dogovori brez pisnega dokumenta ne morejo biti veljavni.
»SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA« so objavljeni na www.first-trgovina.si, na podlagi zahteve pa pošljemo pisno verzijo.
Nesoglasnja ali spore, ki bi nastali s tolmačenjem ali izvajanjem »SPLOŠNIH POGOJEV POSLOVANJA«, bosta partnerja reševala sporazumno.
V primeru, da sporazuma ni možno doseči, je pristojno Okrajno oz. Okrožno sodišče v Celju.


20. Pravno obvestilo

Spletna trgovina first-trgovina.si in vsi podatki, slike artiklov in grafika prikazani na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati  ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so v njihovi lasti.

Podatki o upravljalcu se nahajajo na povezavi O podjetju, kjer so navedeni vsi kontakti za komunikacijo v zvezi z vsemi členi pogojev poslovanja.

Sedež podjetja:
FIRŠT d.o.o.
Koroška cesta 56
3320 Velenje, Slovenija


TRR: IBAN SI56 0483 5000 3199 214 (NOVA KBM d.d.)
TRR
: IBAN SI56 3400 0101 6401 963 (Sparkasse d.d.)
TRR
: IBAN SI56 0279 7026 1993 420 (NLB d.d.)
ID za DDV: SI65020278
Davčni zavezanec: DA
Matična številka: 5493692000